Välkommen till Mikaelskolan!

Mikaelskolan grundades år 1985 och är en 9-årig, privat steinerskola med grundläggande utbildning ute på natursköna Västerby Gård några kilometer utanför Ekenäs centrum. Skolan upprätthålls av understödsföreningen Steinerpedagogikens Vänner i  Västnyland rf. (SPV rf.)  som också erbjuder steinerpedagogisk dagvård i hemtrevlig miljö.

 

Mikaelskolans arbetstider läsåret 2022–2023

Höstterminen 2022:
15.08.2022 – 21.12.2022 (90 arbetsdagar)
Mikaelidag 01.10.2022 (arbetsdag)
Höstlov: torsdag 20.10.2022 – fredag 21.10.2022, måndag 24.10
(Självständighetsdag ledig ti 6.12.2022)
Jullov: 22.12.2022 – 08.01.2023

Vårterminen 2023:
09.01.2023 – 03.06.2023 (97 arbetsdagar)
(Trettondag ledig fre 06.01.2023)
Öppet hus lö 04.02.2023(arbetsdag)
Sportlov: 20.02.2023 – 24.02.2023
Påsk: 07.04.2023 – 10.04.2023
Kristi himmelsfärdsdag + ledig dag: torsdag 18-19.05.2023

Förskoleundervisningen följer läsårstiderna i den grundläggande
utbildningen. Förskoleundervisningens vårtermin avslutas fredagen 2.6.2023.

Lärarplaneringsdagar 11-12.8.2022 samt 5-6.6.2023

 

Wilma

I Mikaelskolan använder vi oss av informations- och kommunikationstjänsten Wilma! Förälder, titta hit för närmare information!

Länk till Mikaelskolans Wilmainloggning hittar du här!

 

Krisberedskapslan för pandemihantering

Med anledning av coronaviruset har vi uppdaterat vår plan för pandemihantering inom föreningen. Planen hittar du här.

 

Föreningsbroschyr

Här hittar du vår föreningsbroschyr med information om hela vår verksamhet.

 

Information om aktuella händelser i föreningen

Är du intresserad av Mikaelskolans och Rosengårdens tidtabeller?

Här hittar du föreningens händelsekalender!

Vi finns också på Facebook - följ oss gärna där!

 

Börja i Mikaelskolan?

Om du vill att ditt barn ska börja i Mikaelskolan är du välkommen att ta kontakt med oss! Här finns närmare information!

 

 

 

 

 

 

Mikaelskolans kök har nominerats till nordiskt pris!

 

Inspirationskvällar i Ladugården

Alla är varmt välkomna att delta och ingen förhandsanmälan behövs.

 

Årets upplaga av Mikaelimarknaden

Varje år firas Mikaelidagen i Mikaelskolan och i år lördagen den 2 oktober kunde vi igen bjuda in även elevernas föräldrar för att fira, till skillnad från ifjol då restriktionerna begränsade deltagandet. Eleverna visade traditionsenligt upp Mikaelspelet vari alla klasser har en roll. Sexorna exempelvis spelar draken. 

Eleverna har skoldag denna dag med speciellt program, och föräldrarna är med och ordnar Mikaelimarknad. Det var skördebord med försäljning, stånd med hantverk och våfflor, mete, ponnyridning, lotteri, kafé och lunchservering, och mycket mer som det bjöds på under dagen. Pengarna som samlas in går oavkortat till skolans och Rosengårdens verksamhet. 

Nästa år hoppas vi på att kunna bjuda in även allmänheten på marknad vilket hör traditionen till, för att kunna ha öppet hus i skolan och Rosengården och visa upp verksamheten. 

Tillbaka till skolan

Nu har vi inlett ett nytt läsår i Mikaelskolan, måndagen den 16 augusti 2021. Klassrummen fylls återigen av liv och rörelse och det blev många varma återseenden. Första dagen var en kort en. Eleverna välkomnades av sina lärare och fick njuta av saft och bulle i sina klassrum.

Vi önskar alla elever ett jättefint läsår!

Sommarlovet är här!

Lördagen den 5 juni firade vi skolavslutning i Mikaelskolan. Det var en solig förmiddag med sång, tal och glad stämning. Ettorna som inledde sitt skolår med att få en solros av niorna, fick nu i sin tur överräcka en röd ros till niorna som avslutar sin tid i skolan. Tack för ett speciellt och underbart läsår! Vi inleder höstterminen måndagen den 16 augusti kl. 10. Tills det ska vi njuta av den fina sommaren!

Färggrannt påskfirande

Det var mycket pyssel som präglade veckan innan påsk. Flera klasser och även barnen i Rosengården fick färga ägg med hjälp av bl.a. rödkål och lökskal. Det var fascinerande hur mycket färg de avger.

I köket tillverkades 70 rivor memma av föräldragruppen Mikaelskolans mathantverk inför Ekenäs Reko 1.4.

 

 

 

Alla föreningsmedlemmar välkomnas på höstmöte tisdagen den 24 november kl. 18!

Styrelsen välkomnar alla föreningsmedlemmar till föreningen SPV rf:s höstmöte tisdagen den 24 november kl. 18! Mötet går av stapeln via Microsoft Teams och tar upp bland annat budget och verksamhetsplan inför nästa år samt behandlar för föreningen viktiga frågor kring Rosengårdens organisation. Även val av nya styrelsemedlemmar finns på agendan, och inför år 2021 kommer styrelsemedlemmarnas antal att utökas till tio ledamöter.

Välkommen med för att påverka föreningens framtid!
 

 

Sommarklubb

för 7-12-åringar i Mikaelskolan

orientering, pyssel, simning, bakning, bollspel med mera


7.6–18.6.2021  kl. 9-15

Pris: 140 euro/2 veckor

Varm lunch och mellanmål ingår

 

Bindande anmälan senast 4.4 till:

kansli@mikaelskolan.fi

044 279 0964

Begränsat antal platser som fylls in anmälningsordning

 

Julstämning på Mikaelskolan

Julstämningen börjar infinna sig! Niorna har bakat pepparkakor till hela skolan, tvåorna gör önsketräd och snart är det dags för ljusstöpning och Lucia. Vi har några roliga veckor framför oss innnan vi kan inleda jullovet!

Lyktfest på Mikaelskolan

När hösten är som mörkast lyser vi upp tillvaron med vår tradionsenliga lyktfest! I år vidtas specialarrangemang p.g.a covid-19, men vi hoppas ändå på att kunna njuta av en stämningsfull tillställning. Nedan är klass 5:s lykttillverkningsprocess i full gång!

Höstbilder från lågstadiet

 

Mikaelitider

På grund av den rådande samhällssituationen har vi valt att inte arrangera vår traditionsenliga Mikaelimarknad i år. Eleverna kommer trots detta naturligtvis att få fira Mikaelitiden, och lördagen den 3 oktober är en skoldag med Mikaelitema.

Mikaelifiradet i bilder

 

Höstterminen inleds!

Vi inleder höstterminen på Mikaelskolan torsdagen den 13 augusti kl. 10! Vi önskar alla nya elever och föräldrar varmt välkomna till oss, och alla som varit med tidigare varmt välkomna tillbaka!

Terminens första veckor

Höstterminen har kört igång i ett fantastiskt fint väder! Detta har möjligjort varierande program i de olika klasserna, bland annat skapandet av ett fint bollplank (klass 4), härliga skogsutflykter (klass 1 och 2)  och en tur till Hangö fågelskådningsstation (klass 6). Däremellan har vi också hunnit måla.

Våra vackra närmiljöer gör oss lyckligt lottade!

Föreningens ordförandeteam 2020

Föreningen har på sitt konstituerande styrelsemöte valt ett ordförandeteam för att leda styrelsen 2020. Ordförandena är (från vänster till höger) Marianne Fred, Heidi Hafrén-Holmberg, Henrica Ewalds. Såhär presenterar sej ordförandena;

Mitt namn är Henrica Ewalds och jag har tre barn i Mikaelskolan. Till vardags är jag företagare inom hotell- och restaurangbranschen och kundbetjäning står mig varmt om hjärtat. Som ordförande vill jag särskilt arbeta för att öka synligheten för vår skola och locka flera elever.

Jag heter Heidi Hafrén Holmberg och jobbar som klasslärare inom den kommunala skolan. Jag har varit aktiv i föreningen i snart tio år, först som förälder i Rosengården och sedan i Mikaelskolan. Min drivkraft som ordförande är att få se den här föreningen fortsätta utveckla sin verksamhet och att få blomstra på bästa möjliga sätt.

Mitt namn är Marianne Fred och jag jobbar som forskningsledare i bioekonomi på Yrkeshögskolan Novia. Jag har två barn i Mikaelskolan och har varit aktiv i föreningen i snart sex år, fem av dem i styrelsen. Det känns fint att kunna göra något konkret för föreningen och som ordförande vill jag jobba för att skolans personal och föräldrar ska utveckla sitt samarbete och föreningens verksamhet tillsammans.
 

Vårterminen inleds!

Vi har inlett vårterminen här på Mikaelskolan i ett vackert vinterväder! Vi önskar alla välkomna tillbaka efter jullovet och hoppas att alla får en trevlig terminsstart!