Välkommen till Mikaelskolan!

Mikaelskolan grundades år 1985 och är en 9-årig, privat steinerskola med grundläggande utbildning ute på natursköna Västerby Gård några kilometer utanför Ekenäs centrum. Skolan upprätthålls av understödsföreningen Steinerpedagogikens Vänner i  Västnyland rf. (SPV rf.)  som också erbjuder steinerpedagogisk dagvård i hemtrevlig miljö.

Föreningsbroschyr

Här hittar du vår pinfärska föreningsbroschyr, som färdigställdes i februari 2017!

Information om aktuella händelser i föreningen

Är du intresserad av vad som händer i Mikaelskolan och i barnträdgården Rosengården? Här hittar du föreningens händelsekalender! Är du förälder i föreningen kan du även titta hit för närmare information!

Vi finns också på Facebook - följ oss gärna där!

Börja i Mikaelskolan?

Om du vill att ditt barn ska börja i Mikaelskolan är du välkommen att ta kontakt med oss! Här finns närmare information!

Vill du jobba hos oss?

Inför hösten 2017 lediganslår vi

- en klasslärarbefattning (ett moderskapsvikariat) och

- en modersmålslärarbefattning om 10 veckotimmar.

Är detta av intresse för dig eller eventuellt för någon du känner? Hör i så fall av dig till rektor Thomas Metzner på nummer 044 530 8645 eller rektor(at)mikaelskolan.fi. Ansökan skickas till verksamhetsledaren Christer Sjöberg på sjoberg.christer(at)mikaelskolan.fi. Se även informationen på mol.fi här.

Vi är även i behov av en civiltjänstgörare till hösten! Kontakta verksamhetsledare Christer Sjöberg på sjoberg.christer@mikaelskolan.fi för närmare information!

Intagning och inskrivning till klass 1

Vi välkomnar alla blivande elever i klass ett och deras föräldrar till Mikaelskolan. Vi har två viktiga tillfällen i vår:

Intagning - tisdag 21 mars kl. 16 eller 17

De anmälda barnen och deras föräldrar kommer till skolan enligt överenskommen tid. Barnen får i små grupper pröva på några skoluppgifter medan föräldrarna får information om pedagogiken, skolgången samt föräldrauppgifter. Ställ gärna frågor!

Inskrivning - onsdag 10 maj kl. 17

Barnens namn skrivs in i Mikaelskolans bok. Därefter får barnen höra en saga av sin blivande klasslärare, medan föräldrarna får en kort respons på intagningen, som barnen var med om i mars.

Välkomna!

Anmälan till Rosengården

Nu tar vi emot anmälningar inför hösten till barnträdgården och förskolan!

Närmare information om vår dagvårds- och förskoleverksamhet hittar du på Rosengårdens hemsida.

Förändringar på Västerby gård

Det händer mycket på Västerby gård! Rosengården, som under de senaste åren haft sin verksamhet i Knipnäs, inledde  höstterminen i  nyrenoverade utrymmen på Västerby gård. Utrymmena renoverades under våren och sommaren 2016 med föräldrakrafter, och Rosengården flyttade in under sommaren.

För att både skolan och barnträdgården ska kunna fungera ändamålsenligt på Västerby Gård behövs ett nytt föreningskök som färdigställs till årsskiftet 2016/2017. Det nya köket kommer att finnas i anslutning till ladugårdsbyggnaden, som renoverades under sommaren för att kunna fungera som matsal för skolans elever och personal.

Nya utrymmen för Rosengården i Inspektorsvillan på Västerby gård.