Välkommen till Mikaelskolan!

Mikaelskolan grundades år 1985 och är en 9-årig, privat steinerskola med grundläggande utbildning ute på natursköna Västerby Gård några kilometer utanför Ekenäs centrum. Skolan upprätthålls av understödsföreningen Steinerpedagogikens Vänner i  Västnyland rf. (SPV rf.)  som också erbjuder steinerpedagogisk dagvård i hemtrevlig miljö.

Information om aktuella händelser i föreningen

Är du intresserad av vad som händer i Mikaelskolan och i barnträdgården Rosengården? Här hittar du föreningens händelsekalender! Är du förälder i föreningen kan du även titta hit för närmare information!

Vi finns också på Facebook - följ oss gärna där!

Börja i Mikaelskolan?

Om du vill att ditt barn ska börja i Mikaelskolan är du välkommen att ta kontakt med oss! Här finns närmare information!

Vi söker personal!

Vi söker en föreståndare/förskolepedagog till vår barnträdgård Rosengården! För närmare information, kontakta verksamhetsledare Christer Sjöberg på sjoberg.christer@rosengarden.fi eller 044 575 5874.

Annonsen hittas även här.

Vi firar advent!

Mikaelskolan firar advent i ladugården söndagen den 27 november kl. 17.00. Barnen får gå i en granspiral och tända ett eget adventsljus. Alla föräldrar är varmt välkomna att komma och inleda adventstiden i en stämningsfull atmosfär!

Föreningens höstmöte

Föreningens höstmöte går av stapeln tisdagen den 22 november kl. 18.00 i ladugården på Västerby Gård! Alla föreningsmedlemmar är varmt välkomna!

Lyktfest

En torsdag i november firade vi lyktfest på Mikaelskolan! Det var ett stämningsfullt tillfälle med många vackra lyktor som lyste upp i höstmörkret. Vi tackar alla elever och föräldrar som deltog!

Krattningtalkot på Mikaelskolan

Vi tackar alla föräldrar och elever som deltog i vårt krattningtalko lördagen den 29 oktober! Tack vare er har vi nu en mycket mer trivsam gård!

Förändringar på Västerby gård

Det händer mycket på Västerby gård i år! Rosengården, som under de senaste åren haft sin verksamhet i Knipnäs, har nu inlett höstterminen i  nyrenoverade utrymmen på Västerby gård. Utrymmena renoverades under våren och sommaren med föräldrakrafter, och Rosengården flyttade in under sommaren.

För att både skolan och barnträdgården ska kunna fungera ändamålsenligt på Västerby Gård behövs ett nytt föreningskök som färdigställs till årsskiftet 2016/2017. Det nya köket kommer att finnas i anslutning till vår ladugårdsbyggnad, som renoverades under sommaren för att kunna fungera som matsal för skolans elever och personal.

Nya utrymmen för Rosengården i Inspektorsvillan på Västerby gård.