Välkommen till Mikaelskolan!

Mikaelskolan grundades år 1985 och är en 9-årig, privat steinerskola med grundläggande utbildning ute på natursköna Västerby Gård några kilometer utanför Ekenäs centrum. Skolan upprätthålls av understödsföreningen Steinerpedagogikens Vänner i  Västnyland rf. (SPV rf.)  som också erbjuder steinerpedagogisk dagvård i hemtrevlig miljö.

Information om aktuella händelser i föreningen

Är du intresserad av vad som händer i Mikaelskolan och i barnträdgården Rosengården? Här hittar du föreningens händelsekalender! Är du förälder i föreningen kan du även titta hit för närmare information!

Vi finns också på Facebook - följ oss gärna där!

Börja i Mikaelskolan?

Om du vill att ditt barn ska börja i Mikaelskolan är du välkommen att ta kontakt med oss! Här finns närmare information!

Köksbygget uppmärksammat i media

Mikaelskolans och Rosengårdens köksbygge har uppmärksammats i media, av bl.a. Svenska Yle!

Här kan ni läsa mera!

Skolstart

Barnträdgården Rosengårdens verksamhet har kört igång på Västerby gård, det nya köksbygget för skolan och barnträdgården pågår för fullt och vi är så småningom redo att sparka igång höstterminen även för skolans del!

Första skoldagen, 16.8.2016 kl. 10.00,  inleds med upprop utanför högstadiehuset.

Välkomna!

Det pågående köksbygget i anslutning till ladugården

Plats för skolkök

Även under sommaren råder aktivitet på Mikaelskolan! Här tas asfaltplanen vid Ladugården bort för att göra plats för vårt nya skolkök, som börjar byggas inom kort:

Förändringar på Västerby gård

Det händer mycket på Västerby gård i år! Rosengården, som under de senaste åren haft sin verksamhet i Knipnäs, har nu inlett höstterminen i  nyrenoverade utrymmen på Västerby gård. Utrymmena renoverades under våren och sommaren med föräldrakrafter, och Rosengården flyttade in under sommaren.

För att både skolan och barnträdgården ska kunna fungera ändamålsenligt på Västerby Gård behövs ett nytt föreningskök som färdigställs till årsskiftet 2016/2017. Det nya köket kommer att finnas i anslutning till vår ladugårdsbyggnad, som för närvarande renoveras för att kunna fungera som matsal för skolans elever och personal.

Nya utrymmen för Rosengården i Inspektorsvillan på Västerby gård.