Välkommen till Mikaelskolan!

Mikaelskolan grundades år 1985 och är en 9-årig, privat steinerskola med grundläggande utbildning ute på natursköna Västerby Gård några kilometer utanför Ekenäs centrum. Skolan upprätthålls av understödsföreningen Steinerpedagogikens Vänner i  Västnyland rf. (SPV rf.)  som också erbjuder steinerpedagogisk dagvård i hemtrevlig miljö.

Information om aktuella händelser i föreningen

Är du intresserad av vad som händer i Mikaelskolan och i barnträdgården Rosengården? Här hittar du föreningens händelsekalender! Är du förälder i föreningen kan du även titta hit för närmare information!

Vi finns också på Facebook - följ oss gärna där!

Börja i Mikaelskolan?

Om du vill att ditt barn ska börja i Mikaelskolan är du välkommen att ta kontakt med oss! Här finns närmare information!

Klass 9 på Ekenäs filmfest

Mikaelskolans klass 9 har caféverksamhet under Ekenäs filmfest 20-22.1.2017!
Fredag 20.1 kl. 19-22 på Karelia
Lördag 21.1 kl. 10-13 på Naturum
Lördag 21.1 kl. 11-14 på Karelia
Söndag 22.1 kl. 10-13 på Naturum
Intäkterna går till klass 9:s klasskassa. Välkomna att besöka oss där!

Talviseminaari i Helsingfors

Nu finns det möjlighet för alla att delta i Talviseminaari (3.-5.2.2017, Helsingfors). Seminariet riktar sig till lärare, barnträdsgårdslärare, föräldrar och till alla intresserade av steinerpedagogik och antroposofi.

Claus-Peter Röh, pedagogiska sektionens ledare från Goetheanum i Schweiz kommer till Finland och föreläser om temat ” Kasvatuksen henkinen ulottuvuus”, (fritt översatt ”Fostrans andliga dimension”). Föredragen hålls på engelska och översätts till finska.

Plats: Rudolf Steiner skolan i Helsingfors, Lärkträdsvägen 6.

Se närmare information och anmälan www.talviseminaari2017.blogspot.fi

Förändringar på Västerby gård

Det händer mycket på Västerby gård! Rosengården, som under de senaste åren haft sin verksamhet i Knipnäs, inledde  höstterminen i  nyrenoverade utrymmen på Västerby gård. Utrymmena renoverades under våren och sommaren 2016 med föräldrakrafter, och Rosengården flyttade in under sommaren.

För att både skolan och barnträdgården ska kunna fungera ändamålsenligt på Västerby Gård behövs ett nytt föreningskök som färdigställs till årsskiftet 2016/2017. Det nya köket kommer att finnas i anslutning till ladugårdsbyggnaden, som renoverades under sommaren för att kunna fungera som matsal för skolans elever och personal.

Nya utrymmen för Rosengården i Inspektorsvillan på Västerby gård.